Forum - Straw Hat Pirates Strona Główna
FAQFAQ  Portal  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Za co kochamy One Piece
Autor Wiadomość
Arashii

Ulubiony bohater: Cloud
Wysłany: 2009-12-27, 13:18   

xazax napisał/a:
"Trzeba dobrego mangaki, aby czytający płakał przy śmierci postaci, ale trzeba BOGA wśród mangaków, aby czytelnik płakał przy śmierci statku…"

xazax, po prostu BOSKI tekst. I cała prawda.

aririri

Ulubiony bohater: Pandaman xP
Wysłany: 2009-12-27, 15:15   

Faktycznie, zacne zdanie. I myślę, że wyraża wszystko co zagorzali fani widzą w tej serii. Ja osobiście lubię One Piece za bohaterów i ich relacje, a zwłaszcza przyjaźń i honor. I oczywiście za wiarę w marzenia. Ogółem to bardzo ładna (zabawne określenie) i wciągająca seria, jedyna w swoim rodzaju i jedyna, która mnie tak zaangażowała. Obala "pokemonowy mit" o anime i myślę, że jak najbardziej zasługuje na miano arcydzieła.

GoODSenSI

Ulubiony bohater: Luffy, Zoro, Bellamy(lol?)
Wysłany: 2009-12-27, 18:26   

Kocham Wan Pisu za humor, oryginalność (wskaż mi ktoś taką mangę o piratach jak One Piece), wyraziste, barwne postacie, świetne, nie nudzące się fillery, fajną, naprawdę fajną historię. Oprócz tego Oda-san ma świetną kreskę, wcale nie przeszkadza to, że wszystkie postacie nie mają oczu na pół twarzy - wręcz przeciwnie, teraz modny jest uśmiech na 3/4 twarzy >_<

BlooD 

Wysłany: 2009-12-28, 09:09   

Takie pytanie... OP jest lepszy jako manga czy anime?

I czemu user Evendell ma w sygnie "BlooD to w rzeczywistości zmutowana, mroczna marchewka xD. " :FFFF Jest tu już jakiś BlooD?

GoODSenSI

Ulubiony bohater: Luffy, Zoro, Bellamy(lol?)
Wysłany: 2009-12-28, 11:21   

A jeśli dobrze pamiętam z innego fora, ten fajny skrypcik to [you.] :) Pokazuje nick użytkownika, na którym jesteś zalogowany. Fajny bajer ;)

Pain 

Ulubiony bohater: Roronoa Zoro
Wysłany: 2009-12-28, 13:40   

BlooD napisał/a:
Takie pytanie... OP jest lepszy jako manga czy anime?

Kiedyś przeczytałem na jakimś zagranicznym forum, że porównując do mangi, to anime to skończony shit, ale ja mogę się kłócić. Bo nie wyobrażam sobie niektórych scen takich jak walka Luffy'ego z Lucci'm, śmierć merry czy najlepszy imho 405 odcinek*. Po prostu bez tej muzyki i efektów dla mnie nie ma tych scen i koniec, dlatego ja polecam anime.

*ocenzurowałem to, ze względu na naszego kolegę BlooD'a, który jest jeszcze tak wcześnie.

Ps. BlooD, ja Ci radze zniknąć z forum na czas, aż obejrzysz cała serie, jest tutaj po prostu za dużo spoilerów, które zniszczą ci przyjemność z oglądania.

Hetman w sklepie...
Spoiler:

Killua 

Wysłany: 2010-02-06, 18:26   

Co do tematu:
Za co kochamy OP?
Przede wszystkim za humor. Rozśmieszy nawet największego noba. Jest śmieszne ale zarazem poruszające do łez. Te wszystkie smutne historie głównych bohaterów są naprawdę poruszające. Nawet Historia Sasuke z Naruto czasami się chowa. Za to właśnie Kochamy OP!!

qbol 

Ulubiony bohater: Marshall D. Teach / Brook
Wysłany: 2010-02-06, 22:50   

Za niektóre gagi, walki oraz (jak na mangę) niespodziewane zwroty akcji.

PS. NIC mnie w OP nie wzruszyło. Raz czy dwa pomyślałem sobie: ,,Smutno miał/a" i tyle.

Maron 

Ulubiony bohater: Luffy, Robin, Nami, Ace
Wysłany: 2010-02-08, 14:42   

Co do tematu, to nie będę oryginalna; przede wszystkim za niepowtarzalny humor i nieprzewidywalne zwroty akcji! Oczywiście także za bohaterów, tematykę, świat przedstawiony... wszystko wszystko! Długo by wymieniać :3

Muszę przyznać, że scena z Merry była dość wzruszająca, aczkolwiek dla mnie nie najbardziej. Pamiętam, że uroniłam łezkę jak mała Robin spotkała w końcu mamę, tylko po to żeby zaraz sie z nią rozstać...
A z kolei baaaaaaaaardzo podobała mi się końcowa scena walki Luffy'ego Crocodile'm! Po tak wielu zmaganiach, i knuciach Croca to było po prostu piękne! Czuć było taki powerrr XD Oczywiście scena straciłaby połowe swojego uroku gdyby nie Symfonia Dworaka! Ogólnie OP jest o tyle genialne, że rzadko bo rzadko, ale jednak są tam wstawki z muzyki poważnej!

czarna 

Ulubiony bohater: Sanji
Wysłany: 2010-02-08, 15:50   

hmm. za fabułę, za postacie, za ich charaktery, za ujęcie tematu, za pomysłowość, za muzykę, za trudności i przygody bohaterów, za....właściwie wszystko.

jak na razie pożegnanie Mery była dla mnie najbardziej wzruszają sceną, ryczałam jak głupia, aczkolwiek w trakcie oglądania historii Choppera miałam też łzy w oczach...

http://www.squiby.net/user/palinka200

disho 

Ulubiony bohater: Gatts z Berserka, Luffy, Zoro, Robin, Nami.
Wysłany: 2010-02-09, 00:07   

Pain napisał/a:
qbol napisał/a:
Ja ją przeskoczyłem

Ja też, bo jakoś nie lubię muzyki z anime. (no może jedynie 2 opening GTO)
Ale za to muszę przyznać, że przeszłość Chopper'a, Nami i Robin były wzruszające, b. mi się podobały, szczególnie tego 1st.

Tez sie pod tym podpisuje co do przeszlosci postaci;) Wzruszajacym momentem dla mnie byl tez wtedy gdy nami krzyczala do luffiego ze robin ich uratowala i wtedy luffy rozwalil te bloki(chyba jedna z najbardziej wzruszajacych) no i wtedy jak Robin placzac powiedziala ze chce zyc i wyplynac na morze, oda mistrz, pierwsza manga/anime przy ktorej w tym wieku sie wzruszylem(nawet klasyczne filmy z serii "wyciskacze lez" nie dzialaja na mnie, a one piece potrafi wruszyc) ( nie liczac dragon balla przy ktorym ryczalem ale to dawno dawno temu)

Shi 

Ulubiony bohater: ZORO!, Luffy, Hancock, Kuma
Wysłany: 2010-03-31, 13:59   

Kocham One Piece (moje anime numer 1 zawsze!) za humor, wspaniale wykreowane postaci, oryginalną kreskę (naprawdę piękną), uczucia, różnorodny i rozbudowany świat, niebanalną fabułę (tak, tak...), czarne charaktery!, coraz to nowych wrogów, akcje prącą wciąż do przodu, muzykę, za to, że wystarczy jeśli obejrzę jakiś opening, a już mam banana na twarzy i lepszy humor, za genialnych seiyu, wartości jakie przekazuje, niby oczywiste, a jednak zmusza do przemyśleń, za to że w jednym momencie śmieję się, a w drugim płaczę nad jakąś wzruszającą sceną, ZORO który jest moim idolom, ale przede wszystkim za to, że op nigdy mi się nie znudzi... :niepewny:

Szczery 

Ulubiony bohater: Usopp, Zoro, Franky, Capone Bege
Wysłany: 2010-03-31, 21:10   

qbol napisał/a:
PS. NIC mnie w OP nie wzruszyło. Raz czy dwa pomyślałem sobie: ,,Smutno miał/a" i tyle.

Ty... Ty trzy miecze! :(

Za co? Hmmm....
- Za kreskę, która przyciągnęła mnie do tego tytułu już od pierwszego chaptera mangi.
- Za umiejętność zaprezentowania pewnych wartosci w taki sposób, że bez trudu przebijają się one przez mój (prowizoryczny, ale jednak) mur cynizmu.
- Za humor, po którym już żadne anime nie wydało mi się równie śmieszne.
- Za pisk mew, szum wiatru, morskie fale i bezkresne niebo + piratów wypełniających ten świat.
- Za ciekawą, rozbudowaną, dopieszczoną wizję świata przedstawionego.
- Za to, że dzięki niemu mogłem poznać tutaj kilka naprawdę świetnych osób :padam:
- Za Diabelskie Owoce :D Ja chcę gomu gomu no fruit ;d

"Ostatni Kontynent" - Śmierć

Mi-lu 

Ulubiony bohater: Robin, Ace i Shanks
Wysłany: 2010-04-01, 18:48   

Za co kocham One Piece. Przede wszystkim za humor i świetne postaci. Również za to, że Oda-sensei ma bardzo dużo ciekawych pomysłów i dzięki temu OP to nie kolejny tasiemiec, gdzie kolejne walki to tylko kalka.

TheHikari 

Ulubiony bohater: Zoro, Luffy, Ace, Law, Sanji, Shanks, Paulie
Wysłany: 2010-04-25, 14:09   

Evendell napisał/a:
- za humor
- za Zoro
- za bohaterów
- za Zoro
- za walki
- za Zoro
- za przygody
- pisałam już, że za Zoro ?

Zgadzam się w 100%, no i oczywiście jeszcze za Zoro^^(jak ja go uwielbiam <3)
Tak ogólnie to uwielbiam One Piece za wszystko! Bo inaczej się nie da! To jest najlepsze anime jakie dotąd oglądałam! Można tu znaleźć wszystko... od wzruszających scen, do takich przy których spada się z krzesła(ze śmiechu :rotfl: ). Każdy znajdzie tu coś dla siebie, a do tego jest takie oryginalne i zaskakujące(Oda-sensei to prawdziwy geniusz :padam: -chyba nikt nie zaprzeczy). One Piece to coś, czego nic i nikt nie zastąpi! To po prostu uzależnia.

Tak w ogóle to chcę się ze wszystkimi przywitać(to mój pierwszy post na forum :D )

Odpowiedz do tematu