|
|
Spoilery - Komentarze |
| Autor |
Wiadomość |
ReinQ

|
Wysłany: 2010-02-08, 22:37
|
|
|
Tak sobie myślałem, że po tym wszystkim luffy padnie i obudzi się już na statku a tam Ace go wystraszy coś w stylu Ty idioto myślałeś, że umarłem xD...
Przynajmniej chciał bym żeby tak było.
W Bleach Ichigo też miał uber dziurę w brzuchu jak teraz Ace i sama się zakorkowała... nie wierzę że on padnie od tak.
Chyba już zapominacie że oda jest mistrzem iluzji xD tylko on potrafi wszystko obrócić do góry nogami żeby zawsze było OP>>>>>>>>>all |
|
|
|
 |
darkstar123

|
Wysłany: 2010-02-08, 22:48
|
|
|
| Nikt jeszcze nie zjadł 2 diabelskich owoców.Czas aby Luffy był pierwszy. Heh ale by było zabawnie, musiałby walczyć z demonem wewnątrz swojego ciała xD |
|
|
|
 |
ReinQ

|
Wysłany: 2010-02-08, 22:53
|
|
|
OPZ
@Musiał ktoś zjeść skoro wiedzą że taki ktoś wybuchnie czy jakoś tak. |
|
|
|
 |
disho

Ulubiony bohater: Gatts z Berserka, Luffy, Zoro, Robin, Nami.
|
Wysłany: 2010-02-08, 23:36
|
|
|
| Oda dostanie w pysk jesli ten spoiler to prawda:) Nie wybacze mu z prostej przyczyny, nie usmiercil kogos takiego jak Spandma (czy jakos tak) ktorego nienawidze najbardziej z calej mangi:P a usmierca Ace ktory tak naprawde jest dobrym kolesiem w przeciwienstwie do tej kanalii ktora wymienilem wczesniej. |
|
 |
Evendell

Ulubiony bohater: ZORO! Perona, Lucci, Law, Kid, Słomiani~
|
Wysłany: 2010-02-08, 23:48
|
|
|
Cóż, Oda nikogo nie uśmierca i dlatego wciąż mam nadzieję, że to fake. Albo, że Ace nie umrze, lecz zostanie nieźle ranny, czy coś w tym stylu. Nie przesadzajmy
Walka o Ace zakończona fiaskiem bp od jednego uderzenia pada, a taki Spangnój mimo złamanego kręgosłupa ma się dobrze. Pf. |
|
 |
HrumHrum

|
Wysłany: 2010-02-08, 23:50
|
|
|
| jemu tak jakby spalono wnetrznosci od srodka kto to by przeżył takie cos Magma < ogien |
|
|
|
 |
Evendell

|
Wysłany: 2010-02-08, 23:52
|
|
|
| To są tylko domysły, że spalono mu wnętrzności, tak na dobrą sprawę. Nigdzie nie jest to napisane, chyba, że coś mnie ominęło, tudzież nie doczytałam czegoś. |
|
 |
disho

Ulubiony bohater: Gatts z Berserka, Luffy, Zoro, Robin, Nami.
|
Wysłany: 2010-02-08, 23:54
|
|
|
| HrumHrum napisał/a: | | jemu tak jakby spalono wnetrznosci od srodka kto to by przeżył takie cos Magma < ogien |
To one piece;P spandma zyje i rusza sie z zlamanym kregoslupem ( a przynajmiej podniosl sie troche jak jego ojciec wpadl do niego) wiec moze i ace przezyje cos takiego, oby:< |
|
 |
Heros

Ulubiony bohater: Eneru [TheRealOne]
|
Wysłany: 2010-02-09, 00:14
|
|
|
| Cytat: | | Myśle, że Oda uśmiercił Ace'a tylko po to, żeby go wskrzesić za kilka rozdziałów. Drama-lama sama sie nie zrobi, i trzeba było kogos zabić. Poza tym, to by było bez sensu, cały ten zabieg zeby go wydostać i na finicie kalpa.... nie no, ja tego nie kupuje. |
Ale ja tak. Epicki plot-nojutsu (nie w ten deseń, co w Naruto, gdzie to samo stwierdzenie oznacza "OJAPIE...co ten debil zrobił?!?").
Moja opinia z innego forum:
Szczerze? Wiedziałem o tym (a raczej domyślałem się), że TAK się to skończy. To jest mistrzowski plot i dowód na to, że Oda jako jedyny ma jaja i nie boi się mega imba plotu. Żeby nie było sytuacji z Pellem, bo Oda zawędruje wtedy na poziom MEGA FAILA roku (i Kishi ze swoim fapowaniem się do Sasuke będzie niczym wobec tego srsly). O tym rozwiązaniu pomyślałem zaraz po tym, jak Aizen mi nagadał jakieś tam rzeczy o Berserku, gdzie są podobnej klasy ploty fabularne. Reasumując - co by Kubo nie zrobił, co by Kishi nie wymyślił (mogą nawet zesrać się z bólu tworząc najlepszy chapter własnej mangi w historii), to i tak będą w tym tygodniu niczym wobec Ody.
Srsly, jak Oda to spierdoli, to będę gotów przestać czytać OP z powodu odwalenia totalnego gówna. To musi tak być, Luffy musi dostać solidny powód do przemiany. |
|
|
 |
darkstar123

|
Wysłany: 2010-02-09, 00:25
|
|
|
Heros i tu się z tobą zgodzę. Oda zaskakuje wszystkich tym, że zabija Ace'a , ale moim zdaniem jest to świetny ruch, który ma uświadomić Luffyemu jaka z niego miernota oraz to ,że w obecnej chwili nie ma szans z admirałami oraz to ,że musi zabrać się za porządny trening. Po tym co się ostatnio dzieje jestem coraz bardziej pewny, że będzie przeskok. |
|
|
|
 |
Szogun

Ulubiony bohater: Buggy,Luffy, Buggy, Zoro, Buggy,Enel,Buggy!
|
Wysłany: 2010-02-09, 00:25
|
|
|
| disho wyjąłeś mi to z ust, po za tym czy nikt nie bierze tego za fake? Już nie raz tak było, i tym razem być może. Całość jest w ogóle nie OP. |
_________________ Et żyje XD W feudalnej Japonii XD!!!
 |
|
|
|
 |
Heros

|
Wysłany: 2010-02-09, 00:26
|
|
|
| Cytat: | | disho wyjąłeś mi to z ust, po za tym czy nikt nie bierze tego za fake? Już nie raz tak było, i tym razem być może. Całość jest w ogóle nie OP. |
Potwierdzone + są picki. Poza tym, to nie byłoby takiej dramy o to, gdyby to był fake. |
|
 |
Evendell

|
Wysłany: 2010-02-09, 01:09
|
|
|
| Gdzie są owe picki ? Bo jakoś nie mogę ich znaleźć. |
|
 |
Heros

|
Wysłany: 2010-02-09, 01:15
|
|
|
| "Spoiler jest juz confirmed, sa nawet picki z komy Apprentice'a jak zwykle, wszedzie to samo.." Wypowiedź użytkownika "Alabasko" z senpuu. Dotychczas nigdy się nie mylił ze spoilerami i zawsze były prawdziwe (te, które wg. niego były 100% pewne, ufam mu). |
|
 |
Itrogash

Ulubiony bohater: Zoro, Luffy, Robin
|
Wysłany: 2010-02-09, 06:26
|
|
|
Jest już RAWek na mangahelpers...
Naprawdę, nie powinni go dawać tak szybko, teraz cały tydzień będę musiał czekać, żeby dowiedzieć się, co będzie dalej.
Cholera, jeśli Oda dalej będzie podążał tą drogą, to będzie znaczyć że ma jaja większe niż jakikolwiek inny mangaka z jumpa. Nie chciałem, żeby Ace zginął, ale skoro już się stało to trzeba być konsekwentnym (a nie jak kishi, co w 10 sekund wskrzesił kilkaset ludzi)
Poza tym ta twarz Luffy'ego w ostatnim kadrze... Straszne. Czegoś takiego jeszcze nie widziałem. Nie jest to groźne ani nic z tych rzeczy, tylko... smutne i przez to przerażające. Jak dla mnie to wyraża emocje, po których ciężko (jeśli to w ogóle możliwe) się podnieść. |
W zadumie ukrył się. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|